Taxi opleidingen

Per jaar zijn er ongeveer 11.000 nieuwe taxichauffeurs nodig, dus een zeer grote kans op een baan bij jou in de buurt.

Sinds 1 juli 2004 is iedereen die taxichauffeur wil worden verplicht het examen tot taxichauffeur af te leggen. Aan het beroep van taxichauffeur worden nu dus zwaardere eisen gesteld dan voorheen.

Een professionele beroepshouding, een gedegen stratenkennis en sociale vaardigheden zijn belangrijke persoonseigenschappen die worden getoetst in de taxi-examens.

Product chauffeurspas
Taxichauffeur worden? Haal uw taxipas bij Theorie Academie en ga snel aan de slag als taxichauffeur. Wekelijks gaan er nieuwe cursussen van start. De cursus word gegeven in ons opleidingscentrum in Utrecht of Amsterdam. U kunt bij ons ook terecht voor cursus chauffeurspas (chauffeurskaart)+ trambaanontheffing Amsterdam.

Taxi opleidings trajecten
Indien u de opleiding tot taxi pas volgt, kunt u de keuze maken tussen twee trajecten namelijk:
• Straattaxi (volledig gecertificeerd)
• Contractvervoer (beperkte certificering)
Belangrijk is om dit aan te geven alvorens u start met de opleiding.

Inhoud van de opleiding
De opleiding voor de taxipas ziet er als volgt uit

Theorie
De opleiding bestaat uit:
• Taxi vakbekwaamheid – klassikale begeleiding. Lesmateriaal tijdens de cursus bestaat uit:
• Taxiverkeer
• Taxivervoer
• Examentraining vragen
• Kaart van Nederland
• Stadsplattegrond

Praktijk
De praktijkopleiding wordt vormgegeven in dagdelen. Tijdens de praktijkopleiding wordt 1 kandidaten in één dagdeel opgeleid.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Stratenkennis (Utrecht of Amsterdam)
• Oplossen van storingen
• Van A naar B rijden (onder vermelding van juiste procedure)
• Klantvriendelijkheid

Extra informatie
• Straattaxi is het vervoeren van mensen tegen contante betaling. Dit soort vervoer komt u overal tegen. Of u een feestje heeft gehad of problemen met uw voertuig en toch thuis wilt komen, dan belt u het straattaxi bedrijf.

• Contractvervoer is het vervoeren van mensen zonder daarbij contant te laten afrekenen. U komt het bijna overal tegen, denk maar aan leerlingvervoer, rolstoelvervoer en passagiervervoer. Dit is meestal vervoer via vaste routes die van A naar B gaan.

• Verplichte examens
o TVT – Taxi vakbekwaamheid theorie
o TVP – Taxi praktijkexamen volledig (Straattaxi)
o TVPC – Taxi praktijkexamen beperkt (Contractvervoer)
o Objectenlijsten praktijkexamen

• De voorwaarden voor het verkrijgen en verlengen van de (beperkte) chauffeurskaart zijn:
o Orginele Verklaring Omtrent het Gedrag niet ouder dan vier maanden
o Orginele Geneeskundige verklaring niet ouder dan vier maanden
o Geldig rijbewijs
o (beperkt) chauffeursdiploma taxi
o Het (beperkte) chauffeursdiploma kunt u bij CCV behalen door te slagen voor het bijbehorende theorie- en praktijkexamen. Voor de examens hoeft u nog niet te beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag en Geneeskundige Verklaring. De (beperkte) chauffeurskaart kunt u aanvragen bij Kiwa Register.
Bel 06 85 00 28 82 voor meer informatie.

Product trambaanontheffing
Taxichauffeurs die in de gemeente Utrecht of Amsterdam gebruik willen maken van de verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken moeten in het bezit zijn van een ontheffing. Voor het aanvragen van de ontheffing of de Taxivergunning (die vanaf 1 juni 2013 verplicht is om op de opstapmarkt actief te zijn) moet een chauffeur een aantal documenten overleggen. Één daarvan is een diploma “Medegebruik verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Utrecht of Amsterdam”
Om in aanmerking te komen voor een trambaanontheffing moet u een opleiding volgen bij een erkende taxi opleider in de gemeente Utrecht of Amsterdam zoals Theorie Academie. U moet slagen voor twee examens: een theorie- en een praktijkexamen. Met onze erkende instructeurs in Utrecht en Amsterdam bent u bij het juiste adres voor het zo vlot mogelijk behalen van uw trambaanontheffing.
Trambaanontheffing is te volgen voor chauffeurs die een zeer goede kennis van Utrecht of Amsterdam hebben en al langer in het bezit zijn van een rijbewijs en een chauffeurspas. Om de cursus te volgen, moet u in het bezit zijn van een chauffeurspas of u kunt de combinatiecursus volgen.
Examentraject
Het examentraject voor de kandidaat die het diploma ‘Medegebruik verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Utrecht of Amsterdam’ wil halen, ziet er als volgt uit:
Taxi Amsterdam theorie-examen
Taxi Amsterdam praktijkexamen
Objectenlijsten praktijkexamen Amsterdam
Inschrijven kan nu al, of bel 06 85 00 28 82.

1–5 van 12 resultaten